De ideale smartphone voor elk studentenbudget

28 maart 2019 Leestijd: 3 minuten

Blijkt zelfs een diep bord ongekookte rijst je beste maatje niet te kunnen redden? Dan vrezen we dat het tijd is voor een nieuwe telefoon. De aanschaf van een smartphone is altijd een flinke kostenpost, zeker voor jou als student. Daarom kan het geen kwaad om je van te voren te verdiepen in het brede aanbod.

De Ideale Smartphone Voor Elk Studentenbudget

Samsung Galaxy S10

Wil je graag het nieuwste van het nieuwste? Dan moet je de Samsung Galaxy S10 hebben. Door de ultragroothoeklens is het toestel ideaal voor als je graag mooie plaatjes schiet zonder dat je een grote camera mee wil sleuren. Deze kan je op je computer zetten, maar het AMOLED-scherm laat je de foto’s al in topkwaliteit zien. Verder is Samsung al klaar voor de toekomst, want de smartphone is als een van de eerste uitgerust met het futuristische WiFi 6. Prijs: vanaf 899 euro.

iPhone XR

Net als de strijd tussen Lionel Messi en Cristiano Ronaldo, bestaat er in de smartphonewereld ook een competitie tussen Samsung en Apple. Wie ooit aan de iPhone geroken heeft, is daar nog maar moeilijk weg te krijgen. Het meest recente type is de bewierookte iPhone XS, maar we willen je eigenlijk even tippen met de XR-variant. Deze smartphone heeft voor het grootste deel dezelfde specificaties als de XS, maar is een stuk goedkoper. Namelijk ruim 250 euro! Dat zijn toch weer 100 bespaarde biertjes. Het voornaamste verschil: de XR beschikt over een LCD- in plaats van een OLED-scherm en heeft geen dubbele camera. Prijs: vanaf 782 euro.

One Plus 6T

Dat mag dan goedkoop zijn voor een iPhone, maar het kan nog goedkoper als je van de twee geijkte merken afwijkt. Zo scheelt de One Plus 6T gewoon een maand huur van je studentenkamer met de duurdere Apple- en Samsung-modellen. Een razendsnel toestel met bovendien een meer dan uitstekende batterij. Ideaal als je in de trein lekker wil genieten van een paar afleveringen van je favoriete serie zonder dat hij direct daarna aan de beademing moet. En als je inspiratie hebt opgedaan, kan je zelf je serie gaan schieten, want je maakt zo 4K-video's met 60 frames per seconde. Prijs: vanaf 543 euro.

OPPO Find X

One Plus is het dochtermerk van OPPO. Een Chinese maatschappij die iets deelt met Beyoncé en Jay-Z: allebei huurden ze vorig jaar namelijk het Louvre af. Het bekende liefdeskoppel nam daar de clip van de single Apesh*t op. OPPO kondigde er aan zijn telefoons ook naar Europa te brengen. Met de Find X hebben ze dan ook een technologisch kunstwerk gemaakt dat niet misstaat in het Franse museum. Zo’n technisch foefje is bijvoorbeeld de uitschuivende camera, die als je een foto maakt direct tevoorschijn komt. Doordat hij verder opgeborgen zit, ben je direct beschermd tegen meeglurende hackers. Prijs: vanaf 899 euro.

Nokia 7 Plus

Wie heeft er vroeger ook snake gespeeld op een Nokia 3310? De Finnen maken tegenwoordig ook prima smartphones in plaats van de onbreekbare koelkasten die je zonder problemen van de trap af kon gooien. Zo hebben ze nu de Nokia 7 Plus in de markt gezet voor een zeer lage prijs. Het is net niet de topkwaliteit die je bij dure merken hebt, maar toch ben je al verzekerd van een goede camera, groot scherm, prima accuduur en het veiligste Android-systeem. Prijs: vanaf 259 euro.

Motorola Moto G6 Plus

Nog zo’n goedkoper, maar interessant alternatief. De Motorola Moto G6 Plus heeft in grote lijnen dezelfde specificaties als de iPhone’s en Galaxy’s. Alleen de kwaliteit van de camera loopt flink achter op de rest en ook steekt deze wat raar en onhandig uit aan de achterkant. Wat wel fijn is; je kan tegelijkertijd een geheugenkaart en een tweede simkaart invoegen. Dat maakt de Moto G6 Plus multifunctioneel. Prijs: vanaf 279 euro.

Toptelefoon versus stedentrip

Eis je echt het allerbeste van je telefoon, dan is een duur topmodel van Apple of Samsung een haast onvermijdelijke keus. Maar ga je liever een extra keer op stedentrip, dan zijn de goedkopere opties van Nokia, Motorola en One Plus een prima alternatief. Het enige nadeel is dat de camera waarmee je de foto’s tijdens een stedentrip maakt dan vaak net dat tikkeltje minder is.