Hoe overleef je de werkvloer als Millennial?

Studentenleven | 19 februari 2019

Jij bent wel van deze tijd, maar voor je werkgever is dat niet altijd vanzelfsprekend. Grote kans dat je als Millennial in je werk tegen ouderwetse sociale processen aanloopt die je veel energie kosten. Hoe ga je hiermee om en vergroot jij jouw kans op succes? Waar kan je mee starten, stoppen en doorgaan?

Millennials

In de meeste organisaties zijn processen en procedures in belangrijke mate gebaseerd op opvattingen van minstens dertig jaar geleden. Wat kan je doen als je in een belangrijke vergadering al na vijf minuten alle energie voelt verdwijnen? Natuurlijk moet je in iedere (bij)baan, iedere taak en iedere organisatie even doorzetten als het wat tegenzit. Maar hoe ga je het volhouden tot je tachtigste als je nu al dingen doet waar je geen energie van krijgt? Samen met young professionals opleider Careerwise deed generatie-expert dr. Aart Bontekoning de afgelopen 4 jaar onderzoek onder ruim 4.000 Millennials (geboren tussen 1985 en 2000), werkzaam binnen 100 organisaties uit overheid, zorg en bedrijfsleven. De uitkomsten laten goed zien waar jij als Millennial energie van krijgt – én waar energie heel snel down the drain gaat.

Waar kan je mee starten?
Millennials zoals jij willen graag zichzelf kunnen blijven. Goede werkrelaties vinden jullie belangrijk: gelijkwaardig en open, ook met managers. De meeste Millennials hechten weinig waarde aan gezag en functies. Ruimte en vrijheid om zaken op een eigen manier aan te pakken scoren hoog als ‘energizer’.
In vergrijzende organisaties, waar de gemiddelde leeftijd rond de vijftig ligt, overheersen vaak gedateerde regels en protocollen die ook bij seniors veel werkenergie wegnemen.

Je kunt het ook omdraaien: er zijn veel mensen aan boord met levenservaring waar je als junior veel van kunt leren. Veel Millennials geven aan dat ze graag samenwerken met senioren die passie hebben voor hun vak. Zoek dus de verbinding, vraag ze het hemd van het lijf, maar laat je niet afremmen. Veel senioren geven aan dat ze juist van Millennials verwachten dat ze zaken komen opfrissen. Vraag het maar eens.

Waar moet je beslist mee doorgaan?
Waak ervoor dat de zaken die belangrijk voor je zijn – handelingsvrijheid, impact maken, plezier maken, positieve feedback uitwisselen – ook belangrijk blijven. Wees je ervan bewust wanneer je energie weglekt. En vraag je af of je de enige bent of dat je het ook bij anderen ziet. Ben je de enige? Dan zit je misschien niet op de juiste plek. Ben je niet de enige? Dan is het energieverlies het signaal dat je te maken hebt met een gedateerd sociaal patroon. In zo’n situatie juist doen wat wél werkenergie bij je opwekt, is een eerste stap naar het doorbreken en updaten van de cultuur.

Vraag als iets onlogisch overkomt, altijd naar het waarom. Ga bij het antwoord niet in de verdediging, maar vraag opnieuw waarom. Doorvragen levert het echte antwoord op, maar zet bovendien de andere tot nadenken aan. Dat is het begin van verandering. Als je te horen krijgt “We doen het al twintig jaar zo”, dan kan je lachend zeggen “Zo lang al, dan is het beslist tijd voor een update, want de wereld is de afgelopen twintig jaar veranderd!”

Waar zou je mee kunnen stoppen?
De belangrijkste energievreters die Millennials in organisaties ervaren, zijn top-down-beslissingen, bureaucratie, formele en gesloten relaties en (langdurig) vergaderen. Oudere generaties binnen organisaties wijzen trouwens dezelfde energievreters aan als Millennials.

Burn-outs komen vooral voor bij Millennials die zich ongewild aanpassen. Ook groeit de aandacht voor het imposter-syndroom. Dat speelt bij Millennials die naar perfectie streven en in een niet-perfecte werkomgeving sterk gaan twijfelen aan hun competenties. Veel Millennials beseffen dat zij zichzelf te veel druk opleggen.

Tekst: dr. Aart Bontekoning

Alle blogs