De SNURKLIJNNNNZZZZZZZ

SUSA studentikoos

Waar de deuren van SUSA in de zomer van 1992 pas om 09.00 uur openden, was de Snurklijn al veel vroeger ontwaakt: studenten die vóór 09.00 aan de slag gingen, waren namelijk verplicht om een uur voor het begin van hun dienst de telefoonlijn te contacten. Omdat niet iedereen een vroege vogel is, wilde SUSA zeker weten dat de studenten wel kwamen werken. Generaties studenten zijn daardoor met de Snurklijn opgestaan, en hij bestaat nog altijd!


Mister Snurklijn Peter Stemerdink.
Bron: artikel uit nieuwsbrief "De Werkelijk" van mei 1993.

In mei 1993 wordt in de uitgave van “De Werkelijk”, toen de nieuwsbrief van SUSA, over de Snurklijn het volgende geschreven:

Peter Stemerdink is de man achter de telefoon. Dag en nacht kunt u hem herkennen aan zijn autotelefoon, die voornamelijk 's morgens druk bezet is. Als studenten vóór 9.00 uur zijn ingeroosterd, dienen zij zich een uur vantevoren telefonisch bij Peter te melden. Als dit niet gebeurt belt hij hen genadeloos het bed uit. Peter: "De conversatie gaat ongeveer als volgt: “Hallo met Marie. Ik ben er klaar voor.” “Okee, genoteerd.” En dat was het dan. Mijn streven is dat het hun maar één tik kost. Ondanks deze boeiende en diepgravende gesprekken ben ik er wel achter wie hier een ochtendhumeur hebben. En vanzelfsprekend schept dat hechte banden." Peter bemant de Snurklijn omdat dit voor hem het enige werk is dat zich laat combineren met zijn dagopleiding. Bovendien heeft hij weinig slaap nodig, hetgeen een absolute vereiste is. Bij hele grote projecten, waarbij meer dan honderd studenten betrokken zijn, trekt de autotelefoon het niet meer en zit hij met collega Peter Verouden op het uitzendbureau, waar ze vier lijnen ter beschikking hebben. Gelukkig komt dit niet zo heel vaak voor en kan hij rustig vanuit de trein, zijn bed of Texel zijn werk doen.
Alle artikelen