SUSA-cup

Studentensport Nederland en SUSA flexibel studentenwerk reiken sinds jaren samen de SUSA-cup uit aan sportende studenten. Middels de SUSA-cup ondersteunt SUSA graag de sportende student.


SUSA-cup
SUSA flexibel studentenwerk stelt met haar unieke manier van werken studenten in staat om werk, studie én studentenleven optimaal te combineren. Een studie combineren met een actief sportleven én een bijbaan is voor studenten een echte uitdaging. SUSA weet dat studenten in de eerste plaats student zijn en zorgt er dus voor dat werktijden en hoeveelheid werk aangepast kunnen worden aan de studie(roosters) én andere (sport)activiteiten. Middels de SUSA-cup wil SUSA de sportende student extra ondersteunen. De winnaar van de SUSA-cup ontvangt namelijk een aanzienlijke geldprijs.

Hoe werkt het?
De SUSA-cup is een competitie tussen studenten van verschillende sportraden die bij Studentensport Nederland (SSN) zijn aangesloten. De studenten die bij een sportraad zijn aangesloten nemen gedurende het collegejaar deel aan verschillende, geselecteerde Nederlandse Studenten Kampioenschappen (NSK’s). Zo verzamelen studenten van een sportraad punten en maken zij kans op de SUSA-cup. Als sportraad is het dus belangrijk dat je jouw leden stimuleert om aan zoveel mogelijk NSK’s deel te nemen die geselecteerd zijn voor de SUSA-cup. Tijdens het Groot Nederlands Studenten Kampioenschap (GNSK) wordt de SUSA-cup uitgereikt aan de winnende sportraad. De winnende sportraad wint hiermee een geldbedrag van EUR 1.500,-.

Ook ontvangen de verschillende sporten een geldbedrag ter ondersteuning van de afzonderlijke NSK's.

Welke NSK’s vallen onder de SUSA-cup 2017-2018?
Uit de lijst van alle NSK’s zijn de volgende NSK’s geselecteerd voor de strijd om de SUSA-cup in 2017-2018:

  1. Boulderen;
  2. Indoor Atletiek;
  3. Podiumdans;
  4. Tennis;
  5. Turnen;
  6. Roeien.