SUSA support Studentensport Nederland

Lekker sporten

Studeren en met plezier naar je werk. Bij SUSA willen we dat al onze werknemers lekker in hun vel zitten. Daarom vinden het we het top als onze studenten sporten! Waarom? We hebben gemerkt dat fitte werknemers beter zijn in hun werk én meer zin hebben om voor ons aan de slag te gaan. Win-win dus. Daarom zijn we blij dat we sinds 2008 de hoofdsponsor van Stichting Studentensport Nederland zijn. Let’s do it!

Wat doet Studentensport Nederland?

Alle studenten aan het sporten krijgen! En houden. Eigenlijk is het heel simpel. Stichting Studentensport Nederland (SNN) is een koepelorganisatie waarbij meer dan 130.000 sportende studenten in ons land zijn aangesloten. Ja, je leest het goed: 130.000! SNN zet in op ontmoeting, ontspanning, inspanning, recreatie en prestatie. Dit doen ze samen met heel veel anderen. Zo organiseert SNN bijvoorbeeld samen met andere sportraden en sportcentra in Nederland veel nationale en internationale studentensportevents.

Wat is de SUSA-cup?

Welke stad mag zich dit jaar ‘de beste studentensportstad van Nederland' noemen? Want dat is nogal een titel. Elk jaar strijden meer dan 1500 studenten van verschillende hogescholen en universiteiten in 15 verschillende sporten om het Nederlands Kampioenschap én de SUSA-cup. De strijd duurt 3 dagen. De stad die uiteindelijk de meeste punten scoort en dus het best gepresteerd heeft, wint de felbegeerde cup en wordt uitgeroepen tot ‘beste studentensportstad van Nederland’. Naast die mooie titel keren we ook een bedrag van 1500 euro uit om de lokale studentensport te stimuleren. Want de derde helft is natuurlijk leuk, maar het gedeelte daarvoor vinden wij ook belangrijk. Dat begrijp je wel.

Stay Tuned!

Wil je altijd op de hoogte zijn van het laatste SUSA-nieuws? Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief en mis niets! 

Ja, ik meld me aan