Ontmoet Daan van der Mark,
Manager Studententeams bij SUSA

Daan van der Mark werkt bij SUSA als Manager Studententeams, een afwisselende baan waarin hij nauw contact onderhoudt met zowel studenten als klanten, kick-offs en poolbijeenkomsten organiseert en de planning voor zijn rekening neemt.

Daan Van Der Mark

Hoe ben je bij SUSA terechtgekomen?

Tijdens mijn studie Eventmanagement was ik op zoek naar een bijbaan die goed te combineren was met mijn studie. Tijdens mijn online zoektocht kwam ik al snel bij SUSA terecht. Ik solliciteerde op de functie van Recruiter en dit bleek een goede match! Na een jaar moest ik helaas de Recruitmentafdeling verlaten omdat ik stage moest lopen. Het beviel me echter zo goed bij SUSA, dat ik na mijn stage gelijk weer ben teruggekomen. Daarna kreeg ik de kans om door te stromen tot Poolmanager. Die kans heb ik met beide handen aangegrepen en daar heb ik tot op de dag van vandaag geen moment spijt van gehad!

Hoe ziet jouw werkweek als Manager Studententeams eruit?

Ik ben verantwoordelijk voor een aantal pools met studenten die werken bij verschillende klanten. Samen met de student, teamleider en workforce management (WFM) zorg ik ervoor dat het rooster zo goed gevuld en flexibel mogelijk is. Je werkt samen om het beste uit de studenten te halen.


Ik ben daarbij veel op pad. Zo’n twee à drie middagen per week zit ik bij de klant, waar ik met zowel de SUSA-student(en) die daar werkzaam zijn, de betreffende teamleider en de WFM-afdeling om tafel ga. Hierbij geven wij advies op het gebied van werken met de studentendoelgroep en hoe de klant hier het meeste uit kan halen. Ook bespreken we met de WFM-afdeling de inzet in uren en de geboden en gevraagde flexibiliteit. Op kantoor houd ik me onder meer bezig met de planning, teamoverleggen en contact met klanten en studenten. Wat me heel erg aantrekt in mijn baan is de afwisseling: iedere dag is anders.


Naast overleg, organiseren we ook kick-offs en poolbijeenkomsten. Bij poolbijeenkomsten is er ruimte voor evalueren en reflecteren onder het genot van pizza. Maar we organiseren ook uitjes puur ter ontspanning en om elkaar op een informele manier te leren kennen, zoals borrels of een avondje bowlen. We vinden het belangrijk om studenten op meerdere manieren aan ons te blijven binden.

Wat me heel erg aantrekt in mijn baan is de afwisseling: iedere dag is anders.
Daan van der Mark

Manager Studententeams

Zijn er specifieke kwaliteiten die een Manager Studententeams moet bezitten?

Nauwkeurigheid is heel belangrijk, zeker op het gebied van planning. En voor het omgaan met studenten heb je een gezonde portie empathie nodig. Je moet met ze kunnen levelen. Tegenover de klant moet je je natuurlijk professioneel kunnen opstellen, maar ook hier is het belangrijk dat je je informeel kunt uiten. Je moet dus een goede gesprekspartner kunnen zijn voor diverse onderwerpen. Ook heb je een bepaalde mate van commercieel inzicht nodig om signalen van potentiële nieuwe klanten op te vangen en deze samen met je collega’s van het klantteam te verzilveren.

Hoe is het om te werken bij een bedrijf als SUSA?

De bedrijfscultuur is heel open: je voelt je bij SUSA echt welkom en er hangt een leuke sfeer. De secundaire arbeidsvoorwaarden zijn top. Er worden veel trainingen aangeboden en je krijgt goede begeleiding. Er zijn tal van mogelijkheden om jezelf uit te dagen. Het is een jong, innovatief bedrijf waar je echt een bijdrage kunt leveren. Bij SUSA wordt altijd opengestaan voor de ideeën van medewerkers en daar wordt ook echt iets meegedaan. Merk je bijvoorbeeld op dat een onderdeel van een proces soepeler kan, dan kun je dat prima aankaarten. Graag zelfs!


Ook buiten werktijd investeert SUSA veel in haar medewerkers. We doen veel activiteiten op sportief vlak. Zo zijn er bootcamp- en yogasessies waaraan je gratis kunt deelnemen en doen we regelmatig mee aan hardloopevents, zoals de Maliebaanloop. Dit soort gezamenlijke activiteiten maken ook dat het team een stuk hechter wordt.

Wil jij ook werken bij SUSA?

High Five! Kijk snel of jouw ideale baan beschikbaar is.