SUSA in de media - KU Leuven Running Team en RU/HAN Universiteitsteam veroveren eerste plek Batavierenrace

13 mei 2019 - Afgelopen vrijdag klonk voor de 47ste keer het startschot van ’s werelds grootste estafetteloop: de Batavierenrace! Op vrijdag 10 en zaterdag 11 mei renden er 8.500 studenten in meer dan 340 teams van de Grote Markt in Nijmegen, via de herstarts in Ulft en Barchem, richting de finish op de UTrack van de campus in Enschede.

Start Bataviarenrace

 

Studenten en honderden vrijwilligers hebben zich ook dit jaar weer hard ingezet voor de organisatie van het evenement, waarbij er maar één team het snelste kon zijn. Dit was het KU Leuven Running Team uit België met een eindtijd van 10:43:16. Zij zijn winnaar van het Algemeen Klassement. De Topicus Universiteitscompetitie is gewonnen door het RU/Han Universiteitsteam uit Nijmegen met een tijd van 10:17:27.

Winnaars Algemeen Klassement en Topicus Universiteitscompetitie

Het KU Leuven Running Team ging zaterdagavond als eerste over de finish en is daarmee winnaar van het Algemeen Klassement. Ook is er ieder jaar een competitie tussen de universiteiten van verschillende studentensteden. Dit jaar is het RU/HAN Universiteitsteam hier als winnaar uit de bus gekomen.

De Bata 2019… What’s new?!

Ieder jaar rennen zo’n 8.500 sportieve studenten vanaf de Grote Markt in Nijmegen, via het Radboud Sportcentrum, Duitsland, de Achterhoek en het centrum van Enschede naar de campus van de Universiteit Twente. De Batavierenrace bestaat al sinds 1973 en is daardoor onder verschillende generaties bekend. De totale lengte van het parcours bedraagt 175 kilometer, een afstand die door een snelle ploeg in minder dan elf uur wordt afgelegd. De Batavierenrace telt 25 etappes die door teams van 25 studenten wordt afgelegd. Na de race vindt op de campus van de Universiteit Twente het grootste studentenfeest van de Benelux plaats.

SUSA’s Camoufleer Beer
Terug van weggeweest: verkleed de laatste etappe lopen stamt van een ouwenoude traditie en is weer geherintroduceerd. Dit jaar is de SUSA-sprint omgedoopt tot een verkleedfeestje. Iedereen heeft op Facebook kunnen stemmen voor de winnaarstitel van deze verkleedetappe. Het winnende team DSV Sint Jansbrug won de titel ‘SUSA’s Camoufleer Beer’ en ontving met hun outfit als tent Batavierenbier voor de hele ploeg! Volgend jaar weer?

Sporten, studeren en werken combineren

SUSA flexibel studentenwerk is al jaren hoofdsponsor van de Batavierenrace. SUSA-directeur Hans de Wolff over de Batavierenrace: ‘SUSA is trots om als hoofdsponsor aan dit grootschalige studentenevenement verbonden te zijn. Als bedrijf dat werkt met en voor studenten is het de perfecte manier om op een leuke en vrijblijvende manier in contact te komen met studenten die we nog niet kennen. Ook dit jaar hebben we weer genoten van een mooie race!’
Alle nieuwsitems