'Schrap tentamens en colleges tijdens staking'

23 mei 2019 - De landelijke staking in het openbaar vervoer, volgende week dinsdag, brengt studenten van diverse hogescholen en universiteiten in een lastig parket. Bij een aantal instellingen gaan tentamens gewoon door, tot ongenoegen van de Landelijke Studentenvakbond (LSVb). De bond wijst erop dat veel studenten afhankelijk zijn van het openbaar vervoer en pleit er daarom voor niet alleen alle tentamens, maar ook alle colleges te verzetten.
Lees meer...

Geen tentamens bij UvA door ov-staking

21 mei 2019 - De Universiteit van Amsterdam (UvA) neemt op dinsdag 28 mei geen tentamens af wegens de staking die dag in het openbaar vervoer. Er zouden die dag duizenden studenten een tentamen moeten doen, aldus het secretariaat na een bericht van het onafhankelijke universiteitsmedum Folia, en daarom is het praktischer om alles maar te verschuiven.
Lees meer...

Veel steun petitie tegen duurdere studielening

21 mei 2019 - De druk op de Eerste Kamer om de verhoging van de rente op de studielening te dwarsbomen, neemt toe. Een petitie van oppositiepartij GroenLinks en studentenbelangenorganisatie ISO, Landelijke Studentenvakbond LSVB, scholierenorganisatie LAKS, CNV Jongeren en de Nationale Jeugdraad is binnen een week 100.000 keer ondertekend.
Lees meer...