Juridisch consulent bij FNV

Header
Plaats
Utrecht
Aantal uur per week
16 uur
Salaris
€ 18,50 per uur
Werklocatie
Vanuit huis

Solliciteer direct op deze vacature!

Is dit dé baan voor jou? Solliciteer dan direct op deze vacature! Of schrijf je open in bij SUSA en ga samen met één van onze recruiters in gesprek.

Student& rijdende rechter

Als juridisch consulent bij FNV kun jij al je rechtskennis inzetten om leden en potentiële leden van FNV van het beste advies te voorzien. Je bent verantwoordelijk voor al het inkomend telefoonverkeer en beantwoord vragen die variëren van sociaal zekerheidsrecht tot arbeidsverhoudingen. Als rechtenstudent heb jij je antwoord op deze vragen al klaar en met behulp van trainingen binnen de FNV kun jij je hier ontwikkelen tot ware professional! Krijg jij energie van het helpen van anderen en word je enthousiast van het geven van juridisch advies en ben je al wat verder met je studie? Geef je rechten-carrière dan een echte kickstart en ga via SUSA aan de slag bij FNV!

Deze vacature in het kort

 • Je hebt een juridische achtergrond op hbo of wo niveau en basiskennis over arbeidsrecht en sociaal recht;
 • Je bent een ster in analytisch denken en oplossingsgericht;
 • Werk 16 uur per week van maandag tot en met vrijdag tussen 08.30 en 17.30 uur, zowel op kantoor als vanuit huis;
 • Lekker cashen: wekelijks uitbetaald en een uurloon van €18,50*;
 • Na de training kantoor, kan lekker vanuit huis aan de slag!
*Het bedrag van €18,50 per uur is het bruto loon inclusief vakantiegeld. Het bruto bedrag exclusief vakantiegeld is €17,08 per uur. Dit is het loon wat je elke week ziet verschijnen. Hoe zit het dan met dat vakantiegeld? Nou, bij SUSA hebben we het zo geregeld, dat jij kunt bepalen wanneer je je vakantiegeld laat uitbetalen. Dit kan elke week, elke maand, of eens per jaar. Zo ontvang je jouw opgebouwde vakantiepotje alleen op jouw rekening wanneer jíj dat wil.

Iedereen wordt uitgenodigd om te reageren.

Wat ga je doen?

Als juridisch consulent houd jij je bezig met het geven van telefonisch juridisch advies. Je spreekt niet alleen huidige leden van FNV, maar beantwoordt ook vragen van potentiële leden over wat FNV te bieden heeft. Lekker afwisselend dus! Elk gesprek is anders: je krijgt vragen over re-integratie, vaststellingsovereenkomsten, Wet Poortwachter, sociale zekerheid en meer. Daar word jij als rijdende rechter alleen maar enthousiast van! FNV laat jou ontwikkelen tot ware professional en biedt ook nog veel doorgroeimogelijkheden. Wie weet kun je hier na je afstuderen wel blijven werken. De perfecte kickstart voor je rechtencarrière dus!

Over FNV

Als grootste vakbond van Nederland komt FNV op voor de belangen op het gebied van werk en inkomen. Jij gaat werken binnen de afdeling Contactcenter en zult je met meer dan 200 medewerkers inzetten om iedereen te woord te staan. Voor je de telefoon kunt opnemen, word je voorbereid met een uitgebreide training. Hier stopt het leerproces echter niet. Door middel van trainingen, persoonlijke coaching en het kennisboard houden ze je op de hoogte van de nieuwste trends. FNV denkt ook vanuit de student en biedt jou de mogelijkheid om zowel vanuit je studentenkamer als gezellig op kantoor te werken. Wel zo prettig voor jouw planning! Van jou wordt een juridisch hbo/wo werk- en denkniveau in sociale zekerheidsrecht en arbeidsrecht gevraagd. Je staat sterk in je schoenen en bezit uitstekende adviserende en communicatieve vaardigheden. Wanneer de samenwerking tussen jou en FNV succesvol is en jij richting het einde van jouw studie zit, is het mogelijk om door te stromen en op contract te gaan bij FNV! Ook kun je meer uur gaan werken wanneer je bij FNV op contract komt, namelijk 24 tot 28 uur per week. Een top werkgever om hier je carrière te starten dus!

Jij bent Student&

 • Jij volgt een hbo- of wo-studie in de richting van rechten of sociaal juridische dienstverlening;
 • Jij bezit de basiskennis over arbeidsrecht;
 • Jij bent klantgericht en communicatief zeer vaardig;
 • Jij bent analytisch en kunt goed luisteren, samenvatten en doorvragen;
 • Jij staat stevig in je schoenen.

SUSA. Make it count.

Na 75 jaar ervaring met studentenwerk weten we bij SUSA hoe jij alles uit je studentenleven kunt halen. En een bijbaan helpt jou daarbij! Ga via SUSA aan de slag bij deze toffe opdrachtgever en werk naast je studie, óók aan je toekomst. Maar hoe dan?!
 • Werken wanneer JIJ wilt
  Werken via SUSA is flexibel. Jij plant je werkdagen wekelijks in, precies zoals het in jouw wisselende rooster past. Afhankelijk van de bijbaan waarop je reageert, variërend van 8 tot 16 uur per week. Een echte BIJbaan dus!
 • Met andere studenten
  Collega’s zijn minstens net zo belangrijk als het werk zelf. Daarom regelen wij dat jij werkt in een groot team van medestudenten. Wel zo gezellig!
 • Lekker uitbetaald
  Student zijn is niet goedkoop. Dat weten wij als geen ander. Daarom krijg je van ons een goed salaris dat wekelijks op je rekening verschijnt.
 • Zonder gezeik
  Werken zonder gezeik. Klinkt heerlijk? Vinden wij ook. Bij SUSA regel je daarom alles lekker online, met één druk op de knop.

Iedereen wordt uitgenodigd om te reageren.

Team Recruitment
Team Recruitment
Vragen?

Onze recruiters staan voor je klaar

Bekijk andere bijbanen

Niet de juiste bijbaan gevonden? Bekijk een aantal vergelijkbare vacatures of bekijk alle vacatures op het overzicht.

Haal jij energie uit mensen te hulp staan? Zet jouw energie dan in bij een van de grootste energieleveranciers van Nederland!

Jouw bankrekening laten groeien door klanten te helpen met vragen over hun bankrekening? Dat kan! Ga aan de slag als adviseur daily contacts bij ABN AMRO in Breda!