Praktijkbegeleider Zorg bij De Bilthuysen

Plaats
Bilthoven
Aantal uur
20 - 40 uur
Dienstverband
Parttime
Salaris
€ 14,72 per uur

Zit jij momenteel in de eindfase van jouw studie Verpleegkunde of ben je al afgestudeerd? Ben jij nog op zoek naar een stageplek óf leerzame bijbaan naast je studie? Dan is dit de perfecte functie voor jou!

Als Praktijkbegeleider Zorg stoom jij de Zorgstudenten klaar om aan de slag te gaan in het verzorgingstehuis van Stichting De Bilthuysen. De Zorgstudenten zullen de cliënten van het verzorgingstehuis helpen met algemene dagelijkse levensverrichtingen (ADL). Door de studenten van a tot z mee te nemen in hun verantwoordelijkheden en de werkzaamheden stap voor stap uit te leggen zorg jij ervoor dat ze de beste zorg kunnen gaan verlenen aan hun cliënten.

Update: Ondanks het Corona virus kan je nog steeds solliciteren op deze vacature. Het sollicitatie- en selectieproces vindt volledig online plaats. Een eventuele kennismaking met de opdrachtgever zal in individuele gesprekken of in kleine groepen plaatsvinden.

In het kort

 • Voor studenten die graag meewerken aan een oplossing voor het tekort in de zorg;
 • Verdien €14,72 bruto per uur. Dit loon is incl. vakantiegeld;
 • Flexibele werktijden: 20 uur per week van ma t/m zo van 07:00 tot 23:00 uur;
 • Draag jouw steentje bij en bouw tegelijkertijd waardevolle ervaring op!

Vragen?

Heb je vragen over de vacature? Neem contact met ons op via Whatsapp

Iedereen wordt uitgenodigd om te reageren.

Werkzaamheden

Daar zijn ze, een frisse groep studenten die staat te poppelen om aan de slag te gaan als Zorgstudent. Aan jou de taak om ze het reilen en zeilen van het vak te laten zien. Dit begint al bij de training.

In kleine groepjes neem jij de taken met de studenten door. In het Skillslab laat jij de studenten zien hoe ze de werkzaamheden moeten uitvoeren en vertelt wat er van ze wordt verwacht. De volgende onderwerpen komen daarbij aan bod.

 • Het verplaatsen van de patiënt binnen en buiten de grenzen van het bed;
 • Omgaan met tilliften
 • Omgaan met hygiëne;
 • Op de juiste manier rapporteren in het systeem.

Dit is voor de studenten natuurlijk hét moment om al hun vragen te stellen. Als Praktijkbegeleider Zorg weet jij daar goed antwoord op te geven en vind je het belangrijk dat de studenten weten waar ze aan toe zijn. Je signaleert de onzekerheden en besteedt extra aandacht aan de werkzaamheden die nog niet duidelijk zijn. Feedback geven is voor jou geen probleem, dit is namelijk een essentieel onderdeel van het opleiden van de studenten.

Dan is het zover, de studenten gaan aan de slag in het verzorgingstehuis. Jij gaat met ze mee naar cliënten en legt waar nodig de werkzaamheden nog een keer uit. Je ziet erop toe dat alle procedures juist worden uitgevoerd en benadrukt het belang van iedere uit te voeren stap. Wanneer je een aantal diensten met de student hebt meegelopen en de werkzaamheden soepel verlopen zonder jouw hulp, zit jouw taak erop. Weer een goed getrainde student die het zorgteam van De Bilthuysen kan gaan ondersteunen!

Over de opdrachtgever

De Bilthuysen richt zich op wonen, zorg en welzijn voor mensen uit de omgeving de Bilt en omstreken. De Bilthuysen is een werkmaatschappij van de stichting Opbouw, naast Lyvore en de Brug (regio Amersfoort, Soest en Soesterberg). De tak van VVT (ouderenzorg) wordt gecentraliseerd binnen de Opbouw en is de grootste en snelst groeiende tak. De Bilthuysen verzorgt thuishulp en thuiszorg en daarnaast ook welzijn en zorg in de 6 verzorgingstehuizen van de Bilthuysen waar mensen wonen.

Brenda (werkzaam bij de Bilthuysen): "Ik vind het geweldig om in contact te zijn met ouderen. Je bouwt echt een band op met cliënten en je merkt dat ze steeds meer en meer gehecht aan je raken."

Dit verwachten wij van jou

 • Je zit in het derde of vierde jaar van jouw studie Verpleegkunde of bent al afgestudeerd;
 • Je bent daarom ook ADL-gecertificeerd en weet deze richtlijnen goed uit te leggen en te toetsen;
 • Je hecht waarde aan het volgen van procedures en vindt het daarom ook niet moeilijk om in te grijpen waar nodig;
 • Je bent 20 uur per week beschikbaar voor ten minste 10 weken;
 • Ervaring in een verzorgingstehuis is een pré!;
 • Ervaring in het aansturen of begeleiden van studenten is een pré!.

Werktijden en beschikbaarheid

Voor deze bijbaan ben je 20 uur per week beschikbaar voor ten minste de komende 10 weken. Je kunt korte en lange diensten werken. Deze diensten zal je werken van maandag t/m zondag tussen 07:00 en 12:00 uur en tussen 15:00 en 23:00 uur.

Werken via SUSA betekent

 • Persoonlijk: Betekenisvol werk met aandacht voor jouw eigen cliëntengroep;
 • Maatschappelijk: Maak impact in de zorg & welzijn;
 • Professioneel: Bouw aan je cv en zet jezelf op de kaart;
 • Zekerheid: Afwisselend werk wat goed te combineren is met je studie.

Vragen?

Heb je vragen over de vacature? Neem contact met ons op via Whatsapp

Iedereen wordt uitgenodigd om te reageren.

Deel deze vacature