How to kick ass op een kick-off

Daar sta je dan… Je kijkt omhoog en ziet het grote gebouw waar jij binnenkort misschien wel aan de slag gaat als Klantenservice Medewerker. Je stapt de draaideur in en meldt je bij de receptie. Je mag even plaatsnemen en ziet dat er nog meer SUSA-studenten zitten te wachten. Samen met de andere SUSA-studenten worden jullie naar de kick-off ruimte begeleid.

Na een korte introductie wordt jullie gevraagd je één voor één voor te stellen. Het is even stil, maar jij steekt je hand op. “Ik begin wel”, zeg je zelfverzekerd. Jij weet namelijk precies wat je wil vertellen en wat er van je wordt verwacht!

Wanneer jij via SUSA op één van onze toffe bijbanen reageert, is de laatste stap in het selectieproces de kennismaking met het bedrijf. Wanneer wij jou voorstellen aan een bedrijf, betekent het dat wij de match zien. Maar hoe zorg je er nou voor dat het bedrijf net zo enthousiast wordt over jou als wij dat zijn?  

Je krijgt maar één kans op een goede eerste indruk

Van de manier waarop je binnen komt lopen en je meldt bij de receptie tot het moment dat je afscheid neemt, alles telt mee voor die eerste indruk. Denk daarom van te voren goed na over hoe jij wilt dat het bedrijf jou herinnert. Wil jij overkomen als iemand die zich niet heeft voorbereid en niet weet waar die aan begint? Of wil jij over komen als een gemotiveerde student die de perfecte match is voor de functie en het bedrijf?

Dat tweede? Zorg er dan voor dat je op tijd bent, groet iedereen die je tegenkomt, kijk de ander aan wanneer je je voorstelt en draag kleding die past bij de stijl van het bedrijf. Twijfel jij over wat je het best kunt dragen naar een kick-off? Vraag het aan één van onze recruiters, zij helpen je graag!

Preparation is key

Niemand vindt het fijn om voor het blok te worden gezet of niet uit z’n woorden te komen. Denk daarom goed na over wat je wil zeggen. Wat wil je genoemd hebben? Wat wil jij dat het bedrijf van jou weet wanneer je de deur weer uit loopt?  De kans is groot dat ze gaan vragen naar je goede eigenschappen. Denk vast na over voorbeelden waarin deze echt goed naar voren komen. Dit maakt jouw verhaal een stuk sterker!

Motivatie, motivatie, motivatie

“Ik wil geld verdienen en dit was lekker dichtbij.”

Niemand wil horen dat geld de reden is dat je bij een bedrijf solliciteert.
Wat maakt nou dat je hier solliciteert en niet bij een ander soortgelijk bedrijf? Bekijk bijvoorbeeld hun website en social media kanalen. Wat adverteren ze en waarin onderscheiden ze zich van de rest? Als jij weet uit te leggen waarom dit een goede match is met jou als persoon, heb je een ijzersterke motivatie!

Toon interesse

Vaak wordt er in de laatste ronde van de kick-off nog uitgebreid iets over het bedrijf en de functie verteld. Luister aandachtig en stel vragen. Dit laat zien dat je geïnteresseerd bent in wat ze te vertellen hebben.

Tip: Draai de rollen eens om! Vraag bijvoorbeeld eens wat de werknemer nou het leukst vindt aan het bedrijf? Waar is diegene trots op? Wat zoeken zij in een werknemer? Naast dat je zo nieuwe dingen leert, kom je ook nog eens super geïnteresseerd over!

Tot slot

Wanneer wij jou voorstellen aan een bedrijf kun je er vanuit gaan dat wij er enorm veel vertrouwen in hebben dat jij een goede match bent met de functie en de organisatie. Ga daarom ook zelfverzekerd het gesprek en probeer ze echt iets van jou te laten zien!

Enthousiast geworden? Solliciteer dan direct op één van onze leuke bijbanen!

Naar de actuele bijbanen

Deel deze blog