Dit moet je regelen voordat je gaat studeren

Zo. Daar zitten jullie dan. Gezichtsmaskertje op. Nagels gelakt. Helemaal klaar voor een avondje met de meiden. Maar, zoals een wijs man ooit zei: het gaat om de reis en niet om de eindbestemming. In deze blog vind je de leukste drankspelletjes voor een onvergetelijke reis. Dus haal je rietjes tevoorschijn, zet een emmer klaar en, het allerbelangrijkste, zet de… uhmmm… Fristi vast koud! De reis begint…

 

afbeelding-blogpost-pinksteren

Drankspellen op de console

Wanneer je zo snel mogelijk wilt finishen, is een race precies wat je nodig hebt! De spellen die wij daarvoor in de aanbieding hebben, zijn: ‘Track-je-bak-Mania’ en ‘Beerio kart’. Als die namen je interesse niet wekken, weten wij het ook niet meer!

Track-je-bak-mania verwijst naar het racespel Trackmania, dat beschikbaar is op PS4, Xbox One en PC. Een simpel spel waarbij je om de beurt probeert zo snel mogelijk te finishen. Je hebt in jouw beurt meerdere pogingen om een goede tijd neer te zetten, tot je benzinetank leeg is. Degene die de slechtste tijd neerzet moet drinken. Aan jullie om te bepalen hoeveel adtjes dat zijn. De demo is gratis en geeft je genoeg mogelijkheden om naar een andere dimensie te rijden, dus downloaden die handel!

Beerio kart is een volwassen variant van het legendarische spel Mariokart. In deze versie vervang je de onschuldige Mariokart-op-zondag-ochtend herinneringen uit je jeugd voor herinneringen van feestjes, die elke zondagochtend waarschijnlijk alweer vervaagd zijn. Goed. Topspel dus! De regels zijn simpel: elke race moet je één Fristietje opdrinken voordat je finisht. Maar kinders… don’t drink and drive! Je kan dus alleen drinken als je stilstaat. Pro-tip: je kan best wel wat naar binnenwerken in die tientallen keren dat je met Princess Peach van Rainbow Road afdondert. Voordeel is dat je bij deze versie minder rustig aan hoeft te doen met de skrrt-knop!

 

 

gif-mariokart-drankspellen-blogpost

Het geheim achter het Nijmeegse succes

De pingpongbal is een belangrijk onderdeel van ieder studentenhuis. Naast dat de pingpongbal de grillen van het leven, ups-and-downs, prachtig symboliseert, kan je er ook nog eens leuke drankspelletjes mee doen. De kandidaten zijn: Ragecage (ookwel Stresspong) en Beerpong!

Voor ragecage maak je een rondje van redcups en vul je deze half met Fristi. De middelste vul je helemaal met Fristi. Ga met zijn allen rond een tafel staan en laat twee mensen, die tegenover elkaar staan, een leeg bekertje pakken. Vervolgens moet je de bal met een stuit in de redcup laten landen. Wanneer dit je in meerdere pogingen lukt geef je de redcup door aan de volgende in de cirkel. Als het je in één keer lukt mag je hem aan iemand naar keuze geven. Word je ingehaald door de andere beker? Dan wordt de andere beker in jouw beker geplaatst en moet je een Fristietje uit de cirkel drinken. De middelste zit helemaal vol, dus zorg dat je niet de laatste bent!

gif-stresspong-blogpost-drankspellen
Beerpong is de ultieme klassieker en om ervoor te zorgen dat dit stukje cultuur niet verloren gaat, maken wij een eervolle vermelding. Het gevoel dat erbij hoort is namelijk onbeschrijfelijk. Voor degenen die het spel niet kennen, zullen we de situatie even schetsen:
 
Twee teams staan tegenover elkaar aan de uiteinden van een tafel, met aan iedere kant een driehoek van gevulde redcups. Wanneer je een pingpongbal in een van de redcups van de tegenstander gooit, speel je deze weg en moet iemand uit dat team de beker leeg drinken.
 
Maar dan wordt het spannend… Beide teams hebben nog één beker staan. Jij bent aan de beurt en alle aandacht is op jou gericht. Maar jij wilt niet zomaar winnen. Nee, jij wilt eeuwige roem. Dus in een opwelling ga je achterstevoren staan en richt je de pingpongbal op de muur aan de zijkant.  Je maakt een plotse beweging naar achter... het plastic balletje verlaat je bezwete vingertoppen… de tegenstander weet precies hoe laat het is (de klok hangt namelijk achter je)… en dan, wanneer het balletje via de muur in dat goudgele (of roze) water plonst -splash-, voel je de euforie. Je team begint te schreeuwen en de oerkreten verlaten ook jouw keel. Wát een overwinning, wát een spel! Dat zou toch zonde zijn, als dat stukje cultuur verloren zou gaan?
gif-beerpong-blogpost-drankspellen

Drankspellen met kaarten

Ook met een pak ouderwetse, simpele kaarten kun je heerlijk escaleren met je huisgenoten of jaarclub. Denk bijvoorbeeld aan de klassiekers Fuck de Dealer, Kingsen, Bussen of Paardrijden. In welk gezelschap je ook bent en wat je plannen ook zijn, deze parels zijn altijd het begin van een legendarische avond.
 
Komen de harten, schoppen, ruiten en klaveren inmiddels net als de Fristi je neus uit? Pak het dan creatiever aan met kaartspellen als ‘Cards Against Humanity’ of ‘What Do You Meme?’. We kunnen je wel tot in de details alle regels van ieder drankspel gaan voorkauwen, maar maakt het uiteindelijk echt wat uit? Doe vooral wat je leuk vindt, verzin je eigen ludieke regels en drink wanneer en zoveel als je zelf wilt. Het is jouw feestje!

Deel deze blog