4 redenen om NIET via SUSA te gaan werken

4 maart 2021 Leestijd: 3 minuten
Actueel

Weet jij niet meer welke smoes je moet gebruiken als je ouders weer eens vragen waarom je nog geen baan hebt? Ben je het helemaal zat om uit te leggen waarom werken echt niet zo belangrijk is als je ook lekker kunt lenen? Geen zorgen: we've got you covered! Wij presenteren je de 4 redenen waarom je NIET via SUSA moet gaan werken in je studententijd.

Web Niet Susa (1)

Omdat je cv heus niet zoveel uitmaakt

Afwasser bij Café Tante Sjaan (2015 tot 2016), Mascotte bij Voetbalclub de Bonte Beer (zomer 2018) en Fulltime Levensgenieter (1996 tot heden) heb jij vol trots op je LinkedIn-profiel gezet. Zo, nu moet het wel goedkomen met die carrière. “Met mijn studie heb ik toch geen praktijkervaring nodig en in deze arbeidsmarkt kom ik heus wel aan een baan hoor,” verkondig je op iedere familiebijeenkomst. Dat de economie momenteel een puinzooi is, hoef jij niets van te weten. “No stress bierfles” grap je terwijl je je cv nog een mooie comic sans make-over geeft. ONVZ, ABN AMRO, Nationale-Nederlanden of Basic-Fit? Mooie namen, maar niet op jouw cv.

Omdat je niet van flexibiliteit houdt

Rust, reinheid en regelmaat zijn voor jou de toverwoorden. Eén week van te voren vrij kunnen vragen? Thanks, but no thanks. Last minute een dienst ruilen met een collega? Ja daaag. Met jouw waterdichte 9 tot 5 mentaliteit zit je niet te wachten op spontane acties en houd je de “ik kan niet chillen, ik moet werken”-smoes liever achter de hand dan dat je simpelweg je dienst verzet. Van flexibiliteit krijg jij de rillingen en jouw planning voor de komende vijf jaar staat al muurvast. Doe maar normaal, dan ben je al flexibel genoeg staat in sierlijke letters op de muur van jouw studentenkamer geplakt. 

Omdat het te gezellig is

Werken is voor jou nou eenmaal afzien. Ploegen, bikkelen en strijden: daar draait het allemaal om.  Arbeid rijmt voor jou niet met gezelligheid en 'collegialiteit' en 'vrijdagmiddagborrel' komen niet voor in jouw woordenboek. Even kletsen in je pauze of een (online) dagstart waarin de date van je collega uitgebreid wordt besproken is niets voor jou. Lachen is wat jou betreft voor in het weekend of de avonduren en voor studentikoos geklets op de werkvloer haal jij je neus op. Niet lullen maar poetsen dus. Letterlijk.

Omdat het leven niet om geld draait

Dat je met een bijbaan goed kunt cashen, weet iedereen. Maar is dat wel nodig? We weten inmiddels dat geld heus niet gelukkig maakt. Een wijze man zei ooit: “Ik heb nog nooit een zak geld een goal zien maken” (en nee, dat was niet Ghandi, maar Johan Cruijf). Deze uitspraak somt het voor jou allemaal op. Jij drinkt net zo lief een glas kraanwater als een biertje in de kroeg en op vakantie gaan vind je onzin. Bij je ouders wonen is volgens jou echt niet minder gezellig dan op kamers gaan en het verschil tussen supermarktnoedels en een restaurantmaaltijd merk jij nauwelijks. “Fijnproeven is duurproeven!” en “Voor hetzelfde geld koop je niets” staan als tatoeages te schitteren op je bovenarmen. Die heb je natuurlijk wel zelf gezet met een naald en inkt want ja: practice what you preach…

Voel jij je nou niet aangesproken door deze blog? Dan is werken via SUSA misschien toch wat voor jou. Check snel onze bijbanen bij jou in de buurt en solliciteer!

Lege Foto (1)
Student&werk

Zo solliciteer je bij SUSA in tijden van Corona

Leestijd: 3 minuten

Foto Sanne
Student&werk

Zolang ik studeer wil ik gewoon flexibel werken

Leestijd: 3 minuten

Susa Lowres Webshoot 109 (1)
Student&werk

Wat vinden studenten belangrijk in 'n bijbaan?

Leestijd: 3 minuten