4 redenen om lid te worden van een studentenvereniging!

Elk studiejaar staan er duizenden studenten te trappelen om lid te worden van een studentenvereniging. Zie jij jezelf al met je maten de stapavond van gisteren bespreken met een zelf getapt biertje? Dan is een studentenvereniging echt iets voor jou. Twijfel je nog? We hebben vier voordelen van het lid zijn van een studentenvereniging even voor je op een rij gezet!

 

Leestijd: 2,5 minuut

4 redenen om lid te worden van een studentenvereniging!

1. VEEL NIEUWE VRIENDEN (VOOR HET LEVEN)

Wanneer je in een nieuwe stad gaat studeren, is een studentenvereniging dé manier om razendsnel nieuwe vrienden te maken én de stad beter te leren kennen. Zijn je ouders lid geweest van een studentenvereniging? Grote kans dat ze nog steeds vrienden uit die tijd spreken. Ook al heb je je dispuut- of clubgenootjes misschien niet altijd voor het uitkiezen, geloof ons, er komen ongetwijfeld nieuwe vrienden uit. De beste en hechtste vriendschappen worden hier gesmeed.

2) NETWERK

Netwerken is aan het begin van je studietijd misschien nog een vies woord, maar door lid te worden van een studentenvereniging bouw je al snel een groot en breed netwerk op. Dit komt doordat je naast jaargenoten ook ouderejaars van de vereniging leert kennen. Hier heb je niet alleen wat aan in je studententijd, maar vooral ook later in je werkende leven. Misschien kan jouw favoriete tapmaatje van nu, jou later wel aan die ene droombaan helpen. Of misschien doet jouw clubgenoot een goed woordje voor je bij je stagebedrijf. Er is altijd wel iemand binnen de vereniging die jou kan helpen (of je kijkt nog even verder op onze website 😉…).

3) VERVELING? WAT IS DAT?

Het woord ‘vervelen’ zal niet meer in jouw woordenboek voorkomen. Weet je even niet meer wat je moet na een lange ‘studiesesh’ in de bieb? Er is altijd wel iemand in voor een cocktail op het terras of een borrel op de vereniging. Altijd genoeg te doen dus. Ook is het leven van een student natuurlijk niet compleet zonder feesten tot de zon opkomt of een clubvakantie. En doordat je vaak met een grote groep op vakantie gaat, is het ook nog eens goedkoper. Dubbele winst! Feestjes variëren van themafeestjes tot grote events zoals gala’s of date-diners. Heb jij je date al gefixt?

4) HET STAAT GOED OP JE CV

Wat is er leuker dan deelnemen aan de feestjes en activiteiten? Juist! Het organiseren van de feestjes en activiteiten. Binnen een studentenvereniging zijn er tal van commissies waar jij je voor kan inzetten, bijvoorbeeld: de evenementencommissie, de jaarboekcommissie of bijvoorbeeld de commissie die de PR doet voor jouw vereniging. Heb je na een paar commissies de smaak te pakken? Denk dan eens na over een bestuursfunctie. Een studentenvereniging is namelijk een bedrijf dat gerund moet worden. Past dit in jouw straatje? Mooi. Dit is ook gelijk een goede toevoeging aan je cv. Bedrijven kijken namelijk steeds meer naar ervaringen die je buiten je studie hebt opgedaan.  

 

Ben je al lid van een studentenvereniging en wil je je cv een extra boost geven? Check dan hier de vacatures.

Deel deze blog